Ще вземе ли Пирин лиценза на Септември (Симитли)?

В Благоевград продължават слуховете за завръщането на Пирин в професионалния футбол от зимата на 2012 година.

„Орлетата” в момента играят в „А” Окръжна група, след като бяха изхвърлени от елита в края на миналия сезон заради задължения. Последните слухове обаче свързват завръщането на Пирин на футболната карта със взимането на лиценза на втородивизионния Септември (Симитли). По неофициална информация ръководствата на двата отбора на 90% са се разбрали за прехвърлянето на лиценза от Симитли в Благоевград през зимата.

В Благоевград дори се говори, че играчите на Септември (Симитли) ще бъдат стимулирани финансово от шефовете на „орлетата”, за да продължат напред в турнира за Купата на България и да класират отбора в челото на таблицата, което ще даде възможност да се атакува „А” група още на пролетта от отбора на Пирин.

Както е известно, „орлетата” имат сериозни традиции в турнира за Купата на България, стигайки до финала през 2009 г., който обаче бе загубен с 0:3 от Литекс. В последния сезон на надпреварата пък Пирин отпадна на полуфинал от Славия (5:6 след дузпи, 1:1 в редовното време).

Спекулациите относно взимането на лиценза се засилиха, след като днес кметът на Симитли Апостол Апостолов заяви, че на насроченото общо събрание на клуба след около месец, като акционер се очаква да влезе благодетелят на Пирин Иван Чапов. Това дава повод да се смята, че с тази стъпка „орлетата” си гарантират лиценза на съседите от Симитли.

От официалната информация от хората, които отговарят за двата клуба обаче, става ясно, че не е обсъждан подобен развой на нещата. Апостол Апостолов призна пред Novsport.com, че шефът на Пирин Иван Чапов наистина е поканен като акционер в Септември (Симитли). Това обаче според него не означава, че Пирин ще вземе лиценза на отбора от „Б” група. Самият Иван Чапов не каза категорично пред нашата медия, че ще влезе в управлението на Септември (Симитли).

Той очаква завръщането днес от Германия на неговия съдружник и тогава ще обсъдят нещата около Пирин. Истина или не, докато нещата не се изяснят напълно, спекулации ще продължава да има…

Припомняме, че преди това се смяташе, че Пирин ще купи лиценза на закъсалия Малеш (Микрево). Други слухове пък намесиха името на Цветан Василев – собственик на Корпоративна Търговска Банка, в закупуването на отбора от Благоевград. Засега всичко това са само слухове, до доказването на обратното.

Източник: NovSport.bg

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: