Окончателно: Oсем години затвор за грабеж на жена в Петрич

Осем години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на М.О. за извършен от него грабеж на жена в гр. Петрич – престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност и е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Двадесет и девет годишният М.О. е осъждан 38 пъти за кражби и грабежи. Налагани са му различни по вид наказания, които не изпълнили целите за поправянето и превъзпитаването му.

Вечерта на 17.01.2019 г. О. бил в магазин „Рай“ в гр. Петрич. Забелязал пазаруваща жена – Я.А., която държала в ръката си портмоне. След като напуснала търговския обект, рецидивистът я проследил. Вървейки към дома си в ж.к. „Изток“, жената носела на гърба си раница. При наближаване на входа на жилищния си блок, А. чула стъпки. В следващия момент била нападната от М.О., който я дръпнал за раницата и съборил на земята. Падайки, пострадалата изпуснала портмонето си. Извършителят бързо го взел и избягал в посока гробищния парк. Там извадил от него банкови карти и лични документи, които изгорил, а сумата от 200 лева оставил за себе си.

Престъпното деяние било извършено от него при условията на опасен рецидив, преди изтичане на петгодишния срок от изтърпяване на наложените му наказания по предходни осъждания.

Осъдителната присъда на Благоевградския окръжен съд е била потвърдена от по-горестоящите съдебни инстанции. Тя е влязла в законна сила и е приведена в изпълнение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: