Днес се проведе трето заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси

Днес, Областният управител – г-н Костадин Хаджигаев откри третото заседание за 2011 г. на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Областна администрация Благоевград. Заседанието се проведе във връзка с обсъждането на проект на „Национална стратегия за интегриране на ромите в Република България 2012-2020 г.”

Областният специалист по етническите и интеграционните въпроси направи презентация на предварителния, работен вариант на Стратегията, като по всяка от представените приоритетни области (образование, здравеопазване, жилищни условия, заетост, върховенство на закона и недискриминация, култура) се обсъдиха и коментираха целите за изпълнение.

Директорът на ТСБ-Благоевград г-жа Емилия Илиева представи резюме на статистическите данни за областта от Преброяване 2011 г., база за анализ на произтичащите процеси в обществото.
Активно участие при обсъждането на проекта за Стратегия взеха, както представители на неправителствения сектор, работещи по въпросите на малцинствата на територията на областта, така и представителите на териториалните звена на изпълнителната власт и на общинските администрации.

Предстои направените бележки и коментари да се отправят до НССЕИВ към Министерски съвет.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: