Младежки дом – Благоевград – доброволчески център на ежегодната кампания „ДАРЕТЕ ЧАС”

“Стара книжка дари – детенце усмихни” е тазгодишното мото на ежегодната кампания “Дарете час”, която се организира от Национален Алианс за работа с доброволци.

Учениците от ІІ „б” и ІІІ „б” класове, с класни ръководителки г- жа Стоицова и г-жа Чимева, от V СОУ „ Георги Измирлиев”, откликнаха на инициативата и приятно изненадаха екипа на Младежкия дом, като донесоха заедно повече 40 книжки, за болничните заведения.От сърце донесохме книжките за болните деца, с пожелание за бързо оздравяване и щастливо детство, с тези думи учениците подариха книжките. За проявената благотворителност от страна на учениците от V СОУ„ Георги Измирлиев”, двата класа ще получат специално приготвени свидетелства за дарение.

Целта на кампанията тази година е хората да дарят стари детски книжки, подходящи за деца от 0 до 18 години, които да бъдат разпределени в различни детски болнични заведения. Така децата, които се лекуват известно време там, ще имат възможност да обогатят знанията си, да се забавляват със своите родители и да направят дните си по-интересни. Кампанията е национална – книжките, събрани от доброволци от цяла България, ще бъдат разпределени по регионалните болнични заведения. На 5 декември ще се състои официалното даряване.

Регионален център за доброволци към сдружение „Международни инициативи за сътрудничество”, град Разлог и местни доброволчески центрове, чиито домакини са сдружение „Ние Жените”, Асоциация Студентски Медиен Свят, Център на българските родители и Младежки Дом Благоевград, Фондация „Перспективи” от град Сандански и Народно читалище „Братя Миладинови” от с. Микрево се включиха към тази инициатива за региона на Благоевград.

Снимки: Младежки Дом – Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

1 коментар

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: