Железничарите излизат на протест на 24 ноември

Ефективна национална стачка в железниците ще има на 24 ноември от 8 до 16 часа. Това обяви на пресконференция днес председателят на Съюза на железничарите в България Петър Бунев. Решението е взето единодушно от двата браншови синдиката – в КНСБ и КТ “Подкрепа”, съобщи BTV.

Синдикатите в железниците недоволстват срещу планираното съкращаване на 2 000 души в компанията. Освен съкращения на персонал пакетът от мерки за оздравяване включва и спиране на влакове по определени линии, но не закриването им, както и поскъпване на билетите от догодина. Позицията на ръководството е, че ако това не бъде направено, БДЖ ще фалира.

Разчитаме разумът да надделее и щетите за гражданите и за дружеството да бъдат сведени до минимум, заяви синдикалистите. “Продължаваме да сме отворени и да търсим преговори”, каза Бунев. От двата синдиката бяха категорични, че няма да водят пазарлъци, а преговори. Ангажиментите, които ръководството трябва да изпълни, са заложени в стачните споразумения, подписани до момента.

Безспорно условие, за да не спрат влаковете на 24 ноември, е подписването на колективните трудови договори, каза той в отговор на въпрос.Това по думите му е особено важно, когато се случват подобни драстични реформи.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: