Вълна от жалби за изборите заля Административен съд – Благоевград

Още две жалби от партийните централи за оспорване на изборните резултати са депозирани в Административен съд – Благоевград. Така съдът ще заседава по общо 8 жалби. Отхвърлено е искането на кандидата за кмет на Белица Хасан Илан против решението на Общинската избирателна комисия в града за избор на Ибрахим Палев за кмет на общината.

Кандидатът за кмет на община Кресна от политическа партия ГЕРБ Георги Георгиев поиска касиране на изборите. Той е депозирал жалба в Административния съд против решение за определяне на резултати за кмет на общината от първи тур на проведените избори. Една от жалбите за касиране на вота за местна власт е постъпила от Станислав Петров – кандидат за общински съветник от „Ред, законност и справедливост” и е срещу решение на Общинската избирателна комисия в Симитли за начина на разпределение на мандатите и за обявяване на избраните общински съветници, в частта им, с която е направено разпределение на мандатите между ПП ГЕРБ и РЗС. Жалба е депозирала и Величка Минева – съпругата на бившия митничар от Кулата Марио Минев, в качеството й на кандидат за общински съветник от листата на ПП „Другата България”. Тя води дело против решение на ОИК в Петрич за избор на общински съветници.

Димитър Казалиев, кандидат за кмет на село Беласица също е депозирал жалба в Административния съд против решение на ОИК в Петрич, с което до втори тур на изборите за кмет на Беласица са допуснати Велик Филчев и Росица Пройкова. Образувано е дело против решение на Общинска избирателна комисия в Сатовча, с което Кемал Арифов, издигнат от ДПС е избран за кмет в село Туховищa. Жалбата е подадена от Земеделски съюз „Александър Стамболийски”. По жалба на СДС – Гоце Делчев, в лицето на председателя Бойко Тодоров, ще се разгледа производство за оспорване решение на ОИК за определяне на резултатите от проведените избори за общински съветници. Днес в административния съд в Благоевград загубилият само с 3 гласа кметския пост в петричкото село Струмешница Никола Въчков също е депозирал жалба за изборните резултати. Хаджидимовското село Ново Лески също оспорва решение на ОИК за избор на кмет на кметство.

Първите заседания по изборните дела стартират в началото на следващата седмица.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: