Започна изборния ден в Благоевград

Изборният ден в Благоевград е започнал без проблеми, всички 120 секции са отворени навреме. „Няма отсъстващи членове на секционните избирателни комисии”, уточни председателят на Общинската избирателна комисия Цветанка Терзийска. Според нея днешният втори тур трябва да премине по-лесно за гласоподавателите и да не се образуват опашки пред секциите. „Отпадането на бюлетината за общински съветници, която беше най-дълга и с най-много имена в нея, предполага, че хората ще могат да гласуват по-лесно, дори и в селата, където ще има избор на кмет и бюлетините ще са три процедурата е по-облекчена, защото вече се избира само между двама кандидати”, коментира Терзийска.

77 499 са жителите на община Благоевград, които имат право да гласуват на втория тур за президент и вицепрезидент. 66 733-ма са с право на глас за кмет.

До балотаж за кметското място в Благоевград достигнаха Атанас Камбитов, издигнат от ГЕРБ и Емил Костадинов, кандидат за кмет на БСП. За Атанас Камбитов на първи тур гласуваха 40.86% от избирателите, а за опонента му от БСП – 21.75 %.

В три села в общината ще се проведе балотаж за избор на кмет. Това са Падеж, Изгрев и Церово.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: