Стартира изпълнението на най-големия проект с европейско финансиране в Община Гоце Делчев

Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов даде ход на изпълнение на строителството на най-големия проект с европейско финансиране, печелен от общината.

Преди това бе проведена официална пресконференция за представяне на проекта на която присъстваха Председателят на Общинския съвет г-н Ангел Гераксиев, общински съветници, представители на фирмите изпълнители по проекта, проектанти, граждани, медии и други.

Подписан бе и Договора за строителство с изпълнителя „СК-13 Пътстрой” АД гр.Перник, който е със срок за изпълнение от 120 календарни дни. Крайният срок за приключване и отчитане на проекта пред Министерство на регионалното развитие и благоустройство е един месец след приключване на строителството, т.е. 24.04.2012г.

В следващите 4 месеца предстои да се изпълнят цялостна рехабилитация на 25 улици в гр.Гоце Делчев, благоустрояване на междублоково пространство на ул.Бяло море и самото улично платно, както и цялостна реконструкция и обновяване на Градски парк. Общата стойност на средствата които са осигурени са в размер на 8 544 759,57 лева, при 100% финансиране от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. на Европейския съюз.

Изпълнението на строително-монтажните работи по проекта закъсня заради проточилото се с над 5 месеца обжалване на обществената поръчка за избор на изпълнител на СМР. Изпълнителният директор на строителната фирма „СК-13 Пътстрой”АД гр.Перник инж.Любомир Качамаков заяви, че въпреки закъснението са в състояние да се справят за краткото време до началото на м.април 2012г.

Снимки: Община Гоце Делчев

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: