Георги Икономов получи символичния ключ на Банско

Новоизбраният кмет на Банско Георги Икономов, кметовете на Добринище и Филипово и новите общински съветници за мандат 2011 – 2015г. положиха клетва и встъпиха в длъжност

В присъствието на областния управител Костадин Хаджигаев, заместника му Бисер Михайлов и много граждани – новоизбраният Общински съвет в Банско проведе първото си заседание. Преди официалното полагане на клетва, бе отслужен тържествен молебен за здраве, благополучие и успешни дела по време на управлението на новото общинско ръководство. Председателят на ОИК Христина Валеюва огласи официалните резултати от местния вот. 17-те общински съветници и кметовете на Добринище и Филипова – Китан Галчев и Ариф Моллов положиха клетва и встъпиха в длъжност.

Клетва положи и новия градоначалник Георги Икономов, който спечели изборите с 52.73%. В своето първо слово новоизбрания кмет заяви:
„Пред вас, уважаеми дами и господа, общински съветници, както и пред моите съграждани, поемам моралния ангажимент да работя по европейски – без компромис!” Загубилият изборите Александър Краваров връчи символичния ключ на Банско на приемника си Икономов и му пожела много здраве и упоритост при постигане на целите.

По закон първата сесия се води от най-възрастния общински съветник, в случая досегашния кмет Александър Краваров, който обаче си направи отвод и заседанието бе ръководено от Елена Янчовичина. За председател на Общинския съвет бяха номинирани господата Владимир Колчагов от ПП ГЕРБ и Лазар Захов от Местна Синя коалиция. След проведеното тайно гласуване с 10 гласа “ЗА” за председател бе избран Владимир Колчагов, досегашен председател на Общински съвет Банско. Колчагов изрази своята благодарност за гласуваното доверие и пое ангажимента да работи за просперитета на общината и нейните граждани.

И както повелява традицията, Георги Икономов бе посрещнат в сградата на общината с хляб, сол и мед от служителите на администрацията. В кметския кабинет, осветен от отец Георги Касапинов, Икономов пожела спокойна и успешна работа на общинската администрация, която от своя страна му подари икона на „Св. Георги Победоносец”. Кметът получи още една икона на светеца от екипа, с който осъществи успешната си предизборна кампания.

Снимки: Община Банско

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: