Facebook реклама – Стратегии за оптимизация

Facebook рекламата не е просто един инструмент спуснат в мрежата за реклама, тя си има специфика, която предлага множество стратегии за оптимизация, които могат да помогнат за постигането на по-добри резултати и по-ефективно използване на бюджета. Ето някои от важните стратегии, които можете да приложите според това, което търсите като реализация на вашите продукти, услуги или дори интереси.

Facebook рекламата предлага множество стратегии за оптимизация, които могат да помогнат за постигането на по-добри резултати и по-ефективно използване на бюджета.  Днес всеки си мисли, че може да направи правилна и добре насочена FB реклама, когато обаче види резултатите, после се чуди защо не се е получило. Всичко това е пряко свързано със стратегиите, които определят качествената Facebook реклама.

Актуални стратегии за Facebook реклама

Знайте целите си. Преди да започнете да развивате стратегията си, първо трябва да знаете каква е целта ви за приходите, какви са целите ви за растеж и как те са свързани с ключовите показатели за ефективност на каналите. След като знаете това, можете да започнете да мислите за създаване на рекламна кампания в социалните мрежи.

Разказвайте истории. За да са сигурни, че рекламите за проспектиране и ретаргетиране преди покупка имат отзвук, марките трябва да се съсредоточат върху разказване на истории, основано на резултатите, за да стимулират кликовете над прегледите. Това не означава да се фокусирате върху съдържанието, генерирано от потребителите, като ваше средство за действие, а означава да се съсредоточите върху основите на маркетинга на ефективността и растежа.

Смисълът на визията. Казват, че визията продава. Това е така, но днес се съществува схващането, че колкото по-красива е рекламата, толкова повече мисъл и усилия трябва да са вложени в нея. Проблемът е, че хубавите реклами не конвертират добре. Красивите реклами са създадени, за да запълнят портфолиото на графичния дизайнер, а не за да предизвикат разговори или конверсии.

Данните са ключ към успешната стратегия. Проследявайте данните от предишни кампании и от актуалните реалности на вашата настояща кампания. За да сте наясно, данните от първо лице са всяка информация, която вашата марка събира директно от клиентите си и притежава. Анализирайте, споделяйте, мислете. Дори данните извън онлайн средата конкретно за вашия продукт или за настроенията на ползващите го, може да са от първостепенно значение за кампанията.

Създаване на landing page.  Не малко бизнеси изпращат своите потенциални клиенти на страниците с описание на продуктите, очаквайки те “просто да го разберат” и да закупят. Реалността е, че тези потенциални клиенти все още са в началото на вземането на решенията и се опитват да разберат защо трябва да искат вашия продукт в живота си. Те трябва да знаят какво прави продукта ви толкова страхотен. Често страницата с описание на продуктите показва само варианти, размери, цветове и кратко описание. В landing page-а присъства историята, присъства привличането.

И като си представите, че това е само част от тялото наречено качествена Facebook реклама. Имате амбиции, искате да сте успешни, да продавате и чрез социалните мрежи. Винаги има професионалисти, които биха ви помогнали това да се случи.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: