Директора на „Регионална служба по заетостта” в Благоевград ще проведе среща със студенти от ЮЗУ

Днес от 12.15 часа, в зала 101, УК-1 Университетският център за кариерно развитие ще се проведе среща на студентите с директора на Дирекция “Регионална служба по заетостта” гр. Благоевград.

Ще бъде предоставена информация по следните теми:

EURES – Европейска мрежа за подпомагане на трудовата мобилност. “Създаване на заетост на младежи чрез осигуряване на възможност за стаж” – Проект “Ново начало – от образование към заетост”.

Набиране на студенти за лятна ваканционна заетост на територията на Федерална република Германия през летен сезон 2012 г.

EURES (EURopean Employment Services, европейски услуги по заетостта) представлява мрежа за сътрудничество между службите за заетост в страните от Европейското икономическо пространство (27-те страни-членки на Европейския Съюз/ЕС/, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн)и Конфедерация Швейцария. В мрежата са включени и партньорски организации – обществени служби по заетостта, професионални съюзи, работодателски организации и др. Мрежата се координира от Европейската Комисия.

Мрежата EURES е създадена през 1993 г. с цел подпомагане мобилността на Европейските пазари на труда чрез оказване на необходимото съдействие на:

търсещите работа лица, които желаят да работят в чужбина;
работодателите, които желаят да наемат работници от чужбина;
търсещите работа лица и работодателите в пограничните региони.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: