Благоевградски деца бяха зрители в акция на МВР

Възпитаници от ЦДГ “Детелини”, ученици от Пето СОУ и гимназисти участваха като зрители на специализирано учение на служителите в Областната полицейска дирекция в Благоевград. Инициативата бе под ръководството на Първо районно управление

и  инспектори от Детска педагогическа стая.

deca-akciq-mvr.jpg

В Деня на отворените врати подрастващите получиха ценни съвети за безопасност и борба срещу престъпността и имаха възможност да наблюдават наживо действия на униформените при залавяне на нарушители, както в градста среда, така и на границата. Атракцията бе специално обучено куче, приемник на пенсионирания неотдавна Роко. Децата наблюдаваха с нескрит интерес и как се действа при екстремни ситуации – пожари и други инциденти.

“Разработваме европейски проект “Полицията близо до децата и училището”, коментира инспекторът от Детска педагогическа стая Бистра Хросинкова. “По време на инициативите ни, освен ученици и учители, трябва активно да се включват и родителите. Някои от тях за съжаление губят много отрано връзката с децата си и разчитат единствено на педагозите и полицията”, заяви Бистра Хросинкова.

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: