Първите 60 служители на БДЖ напускат компанията с по 6 заплати

60 служители на БДЖ вече са се възползвали от предложението на ръководството на холдинга и са се съгласили да бъдат съкратени като получат по 6 брутни заплати накуп.

Част от парите за обезщетенията ще дойдат от продажбата на скрап. От такива продажби до момента БДЖ са събрали 4 милиона лева, до края на годината се чакат още 8. Реформата в БДЖ върви с пълна пара, стана ясно от думите на председателя на Съвета на директорите Владимир Владимиров. Въпреки заявката на европейската комисия да разследва плана за преструктурирането на холдинга: “Просто вчера стандартната процедура я изпратиха и към медиите. Нищо повече от това.”

От БДЖ не се притесняват и от появилите се информации, че фирма, собственост на Васил Божков е запорирала сметки на БДЖ: “Най-голямото задължение, разбира се, е от “Трансимпекс”, но и той е намален. Има още две – три фирми, с които БДЖ има проблеми при плащането, а задълженията към останалите не надхвърлят милион лева”, добави Владимиров. Общо четири хиляди тона ненужна скрап на БДЖ се планира да бъдат продадени. Спестените пари от съкращаването на над две хиляди служители на железниците няма да доведат до по-високи заплати в системата.

Сред плановете на БДЖ за оздравяване на холдинга е и оформянето на две-три депа за цялата страна, където да се извършват ремонтни дейности. Останалите ще се предложат за продажба. Планира се и промяна в билетопродаването. Ще се пести и от горивото, използвано за експлоатационни нужди, стана ясно от думите на изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев. Той помоли за извинение заради вчерашните си думи по адрес на БДЖ: “Моля за извинение към нашата аудитория за думите, които употребих като “боклук” и “цирей”. Информация на БНР. /БГНЕС /

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: