БЧК-Благоевград започва раздаване на хранителни помощи от трети транш

Областният съвет на Български Червен кръст – Благоевград започва раздаването на хранителни продукти от третия транш на програма “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз”, информира Фокус.

Йорданка Треновска от БЧК-Благоевград поясни, че тази година право да получат тази помощ имат лицата, получили енергийна помощ през отоплителен сезон 2010/2011. Освен това неосигурени майки или осиновителки, получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година също имат право на тези хранителни помощи.

Треновска подчерта, че третата група лица, имащи право на помощта от БЧК са тези, които са получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания по реда на Закона за семейните помощи за деца. Треновска каза още, че тази програма обхваща цялата Благоевградска област и нейното изпълнение започва от днес и ще продължи до 22 ноември. „В рамките на този срок бенефициентите, живеещи на територията на Благоевград ще имат възможност да получат полагаемите им се хранителни продукти в сградата на V СОУ „Георги Измирлиев” за времето от 14:00 до 17:30 часа всеки работен ден”, обясни Треновска и добави, че всеки правоимащ получава по 6 кг брашно, ориз, нишесте, 4 пакета спагети, 4 кутии обикновени вафли, 8 кутии постни лозови сърми и по 2 кг. грис.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: