Ариана Аматьорска Лига приключи! Шампион е отборът „Бенефис 2011”

Футболният отбор на „Бенефис 2011“ стана шампион на Ариана Аматьорска Лига в Благоевград, побеждавайки на финала „Пирин 2003“ с 2:1. Решителният мач за титлата протече равностойно с леко надмощие на „Бенефис 2011“, който триумфира накрая достигането си до финала, и двата отбора придобиха правото да играят на големия финал на Ариана.

Аматьорска Лига във Варна между 3-4 септември. Всеки един от двата финалиста ще има шанса да представи Благоевград подобаващо и да се бори за уникалната награда на Ариана – приятелска среща с шампиона на България, Литекс Ловеч.

Петър Михтарски награди първите три места в турнира, а Христо Войнов връчи индивидуалните награди. Михтарски поздрави всички отбори за ентусиазма, с който се включиха в състезанието и пожела през следващата година още по-голям брой състезатели от Благоевград да участват в надпреварата на заслужено с купата на шампионите.


На трето място завърши отборът на „Великов ООД“, който спечели малкия финал с 4:2 над миналогодишния шампион „Атлетик Грамада”. Със сребърните медали се окичиха „Пирин 2003”, а купата и златните медали отидоха при „Бенефис 2011“. Организаторите от Ариана бяха предвидили и четири

индивидуални награди за най-добър вратар, голмайстор, феърплей на турнира и най-добра съдийска двойка. „Най-добър голмайстор” на турнира със 7 реализирани гола стана Радослав Бачев от „Атлетик

Грамада”. За „най-добър вратар” бе определен Кирил Христов от „Бенефис 2011”, който завърши турнира с най-много чисти мрежи. Наградата за „феърплей” получи Данаил Сандев от състава на миналогодишния първенец. Отличието се присъжда за най-коректна и честна игра в състезанието. „Най-добра съдийска двойка” стана тандемът Драган Стойков и Георги Иванов.


130 мача бяха изиграни през двете седмици на Ариана Аматьорска Лига в Благоевград.

Турнирът в града бе петият от поредицата регионални срещи в рамките на непрофесионалното футболно първенство на Ариана. Общо 122 отбора с над 1200 играчи се състезаваха за купата в града. От тях „Бенефис 2011” и „Пирин 2003” доказаха, че имат място на финала, след като бяха най-убедителни през целия турнир. Футболните звезди от Благоевград Иво Андонов и Петър Михтарски наблюдаваха с интерес развитието на турнира в града. Те изразиха своите положителни впечатления от организацията на турнира и желанието, с което всички отбори се включиха в надпреварата на Ариана.


Организаторите от Ариана отправиха предизвикателство към спортните журналисти от Благоевград и представители на местната община с футболен двубой между тях. Победител стана съставът на местната власт, който спечели мача с 4:3.

Мачовете от турнира Ариана Аматьорска Лига в Благоевград се превърнаха в истински спортен празник през изминалите дни за любителската футболна общественост в града. Над 5000 зрители наблюдаваха амбицираните за победа отбори, които показаха огромно желание за игра. Турнирът се провежда за втора поредна година.

Тази година освен уникалната награда – среща с шампиона на България, Ариана отправя и друго предизвикателство към футболистите аматьори. По време на финалния турнир в морската столица най-продаваната бира ще предостави възможността на един аматьор сред всички отбори-победители в съответните градове да стане част от професионалистите. Талантът на турнира ще изкара няколкоседмичен пробен период в лагера на Литекс. Той ще бъде избран на базата на специфични критерии, с тристранно гласуване от представители на БФС, Ариана Аматьорска Лига и шампиона на България за сезон 2010/2011.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: