Сергей Игнатов открива новата академична година на ЮЗУ


Тържествената церемония по повод откриването на академичната 2011/2012 година на Югозападен университет “Неофит Рилски” ще се състои на 1 септември 2011 г. (четвъртък) от 11 часа пред Учебен корпус № 1.

В 10:50 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на патрона на университета Неофит Рилски.

Гост на церемонията е министърът на образованието, младежта и науката проф. дин Сергей Игнатов.
След словото при откриването на новата учебна година ректорът на ЮЗУ “Неофит Рилски” проф. д-р Иван Мирчев и министър Игнатов ще връчат студентските книжки на приетите с отличие първокурсници.
Министър Игнатов ще разгледа и откритият през миналата година Многофункционален закрит спортен комплекс, в който са обособени игрища за хандбал, баскетбол, волейбол и с възможност за други видове спорт.

Тук по проект към “Национален фонд научни изследвания” е изграден Научен комплекс за оценка на физиологични и биомеханични параметри при физическо натоварване за нуждите на спорта и кинезитрапията. В него се осъществява практическо обучение на студенти по образователно-квалификационните степени „баклавър” и „магистър” от специалностите Кинезитерапия, Кинезиология, Спортна кинезиология, Педагогика на обучението по физическо възпитание, Логопедия, Социални дейности и др.

Тук се извършва и научно-изследователска и проектна дейност на преподаватели и студенти в областта на функционалната диагностика на физическото усилие и спортно-физиологични изследвания.
В края на посещението си министър Сергей Игнатов ще се срещне с ръководството на ЮЗУ “Неофит Рилски”.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: