Стадион “Христо Ботев” на тъмно и студено за 4000 лева дълг към ЧЕЗ

Стадион “Христо Ботев” в Благоевград остана на тъмно и на студено вчера сутринта, след като ЧЕЗ спря тока на спортното съоръжение. Енергийното дружество дръпна шалтера за натрупан дълг в размер на 4000 лева от общинското звено “Спортни имоти”, чийто шеф и стопанин на комплекса на “Дъбравска” 1 Кирил Ваклинов заподозря саботаж срещу клуба в навечерието на решителния мач на оцеляването в “А” група срещу “Видима” през уикенда.

К. Ваклинов вчера коментира: Странно е защо наказателната мярка се прилага само за стадиона. Въпросната сума е натрупана общо с двете зали “Скаптопара” и “Пирин”, които са също под наше разпореждане. Държа да подчертая, че проблемът не е в ЧЕЗ, които са в правото си да си искат парите, а в хората, които не желаят нещата във футболния клуб да вървят и пречат с всички средства. Това са същите тези хора, които гласуваха в ОбС срещу водопровода, построен за поливане на тревното покритие. От август досега три пъти внасях в местния парламент предложение за актуализиране на бюджета на звеното, но съветниците гласуваха “против”, без да се вслушат в предупрежденията, че разходите за трите обекта с оглед наближаващата зима са непосилни.

Отказът доведе до решението за затваряне на залите до пролетта, коментира К. Ваклинов, който съвместява и функциите на клубен ръководител на “Пирин”. Заради влошеното му здраве напоследък на преговорите с ЧЕЗ за разсрочено плащане на борча в следобедните часове отиде дясната му ръка Ивайло Червилов. До редакционното приключване на броя мисията на пратеника не беше приключила.

Източник: в. Струма

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: