Пътищата в Благоевград проходими при зимни условия

Пътищата в Благоевград са проходими при зимни условия, съобщи управителят на общинската фирма “Биострой” Васил Бачев. Главните пътни артерии са почистени, лугирани и осолени, сега започваме да отстраняваме и образуваната киша, уточни Бачев.

Снегопочистването по благоевградските улици е започнало от 2.30 ч. през нощта. 8 специализирани машини са разпръсквали луга и сол в ранните часове на деня. На терен са и повече от 75 работници. Общо 16 машини участват в разчистването на пътищата.

В кварталите засега са почистени само главните пътища, по които се движи автобусния транспорт, и улиците около училища и обществени сгради.

До момента са изсипани 100 тона луга, обработена е 50 % от градската пътна мрежа. Разполагаме с необходимите количества инертни материали, така че се надявам да се справим успешно с почистването и да не се стигне до заледявания през следващата нощ, каза още Васил Бачев.

Дежурните служители на общинската фирма, отговаряща за чистотата и снегопочистването в Благоевград, приемат денонощно сигнали от граждани на телефон 88 42 41.

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: