Засилено полицейско присъствие в ромските махали на Петрич и Благоевград

В Петричка и Благоевградска общини има засилено полицейско присъствие в ромските махали, заради нарасналото напрежение в страната след събитията в Катуница. Това информира новият началник на сектор „Охранителна полиция” в Благоевград Добромир Василев. Той наследява поста от комисар Страхил Иванов, който излезе в пенсия.

“От 1994 година съм в органите на МВР. Завършил съм полицейската школа в Долни Богров. Имам магистратура по право от Нов български университет”, представи се Василев.

Предвид създалата се напрегната обстановка между роми и българи в Пловдивско, малцинствените групи в Пиринско засега са спокойни. Въпреки това, обаче полицейски патрули ще дежурят около местата със съсредоточено ромско население.”За сега ромските махали в региона са спокойни, нямаме получени сигнали за възникнали проблеми”, допълни още комисар Василев.

Добромир Василев все още се запознава със спецификата на региона и проблемите в Пиринско. Засега не се ангажира с новости в работния процес на екипа. Комисар Бойко Дункин също остава в благоевградската полиция.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: