От понеделник “Паяк” ще вдига неправилно паркираните коли по улиците на Благоевград

От идния понеделник общинската фирма “Паркинги и гаражи” започва репатрирането на неправилно паркираните коли по улиците на Благоевград, информират от Общината. Специализираният автомобил тип “Паяк” ще бъде впрегнат в действие през делничните дни от 7.30 до 21.30 часа. Колите на шофьорите нарушители ще бъдат транспортирани на общинския паркинг при старата автогара.

Глобите, заложени в Наредбата за опазване на обществения ред, са 20 лв. при плащане на сумата преди паякът да вдигне автомобила и 40 лв., ако колата вече е натоварена. Освен глоба шофьорът ще заплаща допълнително по 3 лв. за всеки час престой на автомобила му на наказателния паркинг.

Репатриращият автомобил ще обслужва с предимство районите в обхвата на Синя зона и улиците с еднопосочно движение. Ще бъдат отстранявани и автомобили, които пречат за нормалното почистване на улиците.

Звената към Областната полицейска дирекция ще подпомагат Общината в усилията й за въвеждане на ред в паркирането на автомобилите в Благоевград. Договореност в тази посока бе постигната на съвместно заседание на Общинската комисия по безопасност на движението с началниците на двете полицейски управления и началника на “Пътна полиция”.

“Паркинги и гаражи” вече монтира указателните табели, с които шофьорите ще бъдат уведомени за действащия паяк. На тях са посочени телефоните за връзка – /073/ 59 09 10 в работните дни за времето от 7.30 до 21.00 часа и 166 – в почивни и празнични дни, както и в нощните часове.

Паякът “AVIA D120E” бе закупен на лизинг от “Би Ем Лизинг Трейд” АД след провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки. Стойността му е 191 233,08 лв. с ДДС, а срокът на лизинг – 24 месеца.

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

1 коментар

  1. Следователно може да се паркира на двупосочни улици на улици ,които не се почистват.За щастие те са много.

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: