Подписка срещу монополизма стартира днес в Благоевград

Подписка срещу монополизма в България стартира днес в Благоевград. Целта е да се предизвикат законодателни промени, които да дадат повече права на потребителите. Подписката ще продължи в други градове от Пиринско. Инициативата се организира от Движение за национално единство и спасение ДНЕС и бе открита от Ваня Щерева. За удобство на гражданите ще бъдат организирани няколко мобилни екипа, които ще обикалят из кварталите в Благоевград. Основният пункт, където желаещите могат да се подпишат, е разположен пред ГУМ. “Целта ни е да предизвикаме законодателни промени, които да доведат до положителни резултати за потребителите”, каза Росица Кукова, представител на инициативния комитет.

Подписката цели да се подобри обслужването от страна на фирмите за енергоснабдяване, водоснабдяване и топлофикация. Според организаторите на подписката при повече компании ще бъде създадена конкурента среда, която ще предлага по-добри услуги на абонатите. Едно от исканията на инициаторите е държавата по-категорично да защитава интересите на потребителите. „Политиците все повече губят доверието на хората и гражданите трябва да имат по-силно самосъзнание и да разберат, че нещата зависят от тях”, каза Ваня Щерева.

Подписката ще се проведе и в Петрич, Сандански и Гоце Делчев. „Нека хората не ги мързи и да излязат и дадат своя подпис, ако мислят, че ще има полза за гражданите”, заяви Щерева. За да бъде внесена подписката и разгледана от Народното събрание, трябва да бъдат събрани 250 00 гласа в цялата страна.

blgcoffeestreet07.jpg
Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: