Георги Бачев ще води ПФК “Пирин” в Югозападната бундеслига

Георги Бачев ще води ПФК “Пирин” в Югозападната бундеслига. На 3 август Бачев е получил генерално пълномощно от мажоритарния собственик на благоевградския клуб Емил Наков, който доведе отбора да изпадане от елитната група.

Наков е имал намерение да продаде акциите си във футболното дружество на бившия състезател от школата на Пирин, но юристи го консултирали, че сделка не може да стане, тъй като има задължения в големи размери към НАП, НОИ, към Община Благоевград, физически лица и футболисти, съобщиха за Дарик.

С издаденото пълномощно от Наков, Георги Бачев ще ръководи отбора от негово име. По същия начин, с пълномощно, Бачев управляваше неотдавна и ФК „Локомотив” Мездра. Наков се доверил на опита му заради предстоящите трансфери на бивши футболисти на отбора, от които ПФК “Пирин” чака комисионни.

Само преди седмица Георги Бачев депозира оферта пред Общинския съвет в Благоевград за наследяване Детско-юношеската школа на “Пирин”, като дори декларира, че ще плаща наем в благоевградската хазна за ползване на спортните съоръжения – стадион “Христо Ботев” и базата в село Рилци. Обеща и два нови автобуса.

Предложения за спасяване на ДЮШ на Пирин имат още футболистите-ветерани Петър Михтарски, Ивайло Андонов и ФК “Атлетик”. Благоевградските съветници ще всемат решение за малките “орлета” на сесия на 12 август.

Източник: Дарик Благоевград

Снимки: Blagoevgrad.eu, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: