Днес районният съд в Благоевград ще даде ход на делото за залетите с киселина студентки

Днес от 13.30 часа Районният съд в Благоевград ще даде ход на делото срещу Венцислав Добрев и Калоян Гущеров, обвинени за заливането с киселина на студентките Христина Колджиева и Мария Коемджиева. Инцидентът става на 25 ноември. На последното заседания по делото на 22 юни, съдът реши да проучва евентуалните противообществен прояви на двамата подсъдими. За целта е изискана справка от РУП-Дупница.

На заседанието тогава не стана ясно как и доколко е увредено зрението на Христина. По искане на защитата на момичето, заключението на две от вещите лица бе оставено за изслушване за днешното заседание, тъй като тогава бе представено в деловодството на съда в деня преди заседанието. В края на юни пред съдебния състав бяха разпитани двама свидетели – Ивайло Тотев и Стефан Илиев. Пред съда те обясниха, че са познати и приятели с подсъдимия Добрев и в нощта на инцидента са били заедно на дискотека.

Според показанията на Ивайло Тотев, Венцислав държал много на Христина. Малко преди инцидента обаче той започнал да споделя за проблеми и отдръпването на Христина. От показанията и разпитите пред съда тогава стана ясно, че Венцислав е заплашвал Христина, че ще я залее с киселина. Освен това бил взел и личните й документи. Наложила се е полицейска намеса, за да й ги върне. Тотев обясни, че предишни връзки на Венцислав също са завършвали след намесата на полиция и подаване на сигнали от предишните му приятелки до органите на реда.

Свидетелят Стефан Илиев обясни пред съда, че не знае дали Венцислав е употребявал наркотици. Официалната версия е, че прехраната си подсъдимият е изкарвал като е работел в Италия.

Източник: Радио Фокус

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: