Поискаха оставката на кмета Паскалев

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев да си подаде оставката – този апел отправиха днес бившият шеф на Енергоснабдяване в Благоевград и СДС-активист Благой Бързачки и неговият брат Асен Бързачки. Като представители на обявеното от тях гражданско общество те обвиниха градоначалника, че е “Октоподът” в общината.

Благой и Асен Бързачки днес на специална среща обосноваха мотивите си за исканата оставката на кмета Костадин Паскалев. С подготвени документи и скици проследиха неправомерно използваните права на кмета относно няколко имота-частна общинска собственост. Случая с имота намиращ се на ъгъла на ул.”Крушево” в Благоевград от 4 500 кв.м, който от частна общинска собственост през 2008 г. със заповед на кмета е променен устройствения план на въпросния имот, като вече не е общинска собственост. Новият собственик е Георги Илиев или наричан от братя Бързачки -“фамилия Илиеви ЕООД”. След придобитата собственост, Илиев получава и разрешително за започване на строеж с 80 % плътност върху 2385 кв.м от площта.”През цялото това време кметът седи и пасува и не взема никакви мерки”, обясни Благой Бързачки. Той изказа и разочарованието си от дамата работеща в Общината-Елена Стойчева, която според тях е “нищо повече от една гугутка, тъй като постоянно прикривала кмета и го извинявала за отсъствието му. За тях най-обидно в случая е неадекватното поведение на кмета. Това, че повече от половин година градоначалникът не намира свободно време дори да ги приеме в кабинета си. Според тях въпросният Илиев е спонсорирал предизборната кампания на кмета Паскалев и той му се е отблагодарил за добрината.

“Но в крайна сметка тези имоти не са бащиния на кмета и е време да започнат процесуално-следствени действия, за да бъде отстранен кмета от длъжност”, бе заключителното слово на Благой Бързачки.

obshtina_blagoevgrad2.jpg
Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: