Летен вирус разболява жителите на Разложко

Висока температура, втрисане и силно главоболие са симптомите на летен вирус, който покоси мнозина разложани тази седмица, съобщиха лични лекари от града. Инкубационният период е между 3 и 5 дни, но общата отпадналост на организма остава поне за седмица, съобщават още медиците.

При някои от пациентите с по-слаба имунна система, особено деца и хора страдащи от хронични заболявания, има и симптоми като при ентероколитни заболявания /повръщане, разтройство/,но отминават бързо, съобщи д-р Попова.

Според личните лекари в Разлог за този сезон с рязка смяна на температурите през деня, със силно слънце до обяд, не е необичайна появата на подобни заболявания. Консумацията на повече течности и плодове е добра терапия за бързо възстановяване.

За пореден път джипитата от Разлог алармират родители на деца между 3 и 12 години да не ги излагат прекомерно дълго време на продължителни слънчеви бани, тъй като децата са податливи както на бързо изгаряне, така и претопляне на организма, несвикнал още с летните жеги.

От седмица вече в Разложко в Баня, Елешница и Добринище работят минералните плажове обичайно са пълни с летовници. През изминалите дни проверка на санитарните инспектори установи, че водата е годна за плуване, басейните се почистват се редовно. Издадени са препоръки да се намали количеството на ползваните препарати за дезинфекция.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: