Гласуват таван на цените на таксиметровите услуги в Благоевград

Таван на цените на таксиметровите услуги ще гласуват на утрешната си редовна сесия общинските съветници от Благоевград. Ако местните парламентаристи приемат внесеното в ОбС предложение, максималната цена на километър през деня ще е 80 стотинки, а през нощта – 1 лв.

Съгласно предложението таванът на началната цена през деня и нощта ще бъде 80 стотинки, на повикването – 40 стотинки, а на минута престой – 15 стотинки. Решението се налага във връзка с промените в Закона за автомобилните превози. Цените са определени след среща с таксиметрови шофьори от общината.

Общинските съветници ще трябва да гласуват и разширяването на открития пазар в Благоевград и поставянето на около 80 нови маси. Според управителят на „Пазари” Цветан Катранджиев синята зона, която обгражда пазара, създава сериозни проблеми за наемателите на масите, които няма къде да паркират автомобилите си със стоката, която продават.

Управителят иска да бъдат монтирани допълнителни тенти, както и да се забранят нерегламентираните продажби на моста на ул. „Джеймс Баучер” при пазара и по улица „Даме Груев”. Според Катранджиев е необходимо да се обособи като служебен паркинг частта от синята зона, която е организирана на терена, предвиден за изграждане на православен храм. Той е разположен между тротоарното пространство и пешеходната алея.

Източник: E-79.com

Снимка: BLagoevGrad.EU, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: