Обсъждат дали да дадат благоевградския ГУМ на „Макиз”

Утре общинските съветници от Благоевград ще разгледат предложението за утвърждаване на класирания на първо място кандидат за концесионер на ГУМ. Сградата е с предназначение „за търговия”.

Процедурата за отдаване на концесия на сградата на ГУМ стартира през март 2009 г. Конкурсната комисия, която разглежда офертите, отстрани всички кандидати заради несъответствие на офертите им с критериите по допустимост. Решението бе обжалвано от фирма „Макиз” ООД пред Комисията за защита на конкуренцията, която върна процедурата на етап извършване на подбор с участниците.

Решението на КЗК бе потвърдено и от ВАС. Според административните съдии процедурата трябваше да продължи само с фирма „Макиз”, тъй като останалите не са обжалвали решението на конкурсната комисия и практически за тях участието в процедурата за концесия е приключило.

Ако общинските съветници от Благоевград дадат съгласие за утвърждаване на „Макиз”, договорът ще бъде подписан в рамките на един месец. Председателят на ОбС – Благоевград Костадин Хаджигаев заяви, че очаква на сесията утре сериозни дебати по тази тема. „За първи път ми се случва съдът на практика да казва на общинския съвет какво да гласува”, каза председателят. Според Хаджигаев подобни сгради, емблематични за Благоевград, трябва да бъдат ремонтирани.

Източник: Дарик Благоевград

Снимки: Blagoevgrad.eu, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: