Удължават срокът за прием на документи в ЮЗУ

Поради високия интерес срокът за прием на кандидатстудентски документи в ЮЗУ “Неофит Рилски” се увеличава с един ден. Вместо до 5 юли, както бе обявено, документи ще се приемат в 1-ви учебен корпус на Университета до 17:00 часа на 6 юли-сряда. Това каза за Дарик председателят на Комисията по прием – Станислава Андонова.

На място, до момента документи за явяване на кандидатстудентски изпити са поддали близо 3300 желаещи, допълни още Андонова. За предстоящата учебна 2011/2012 година ЮЗУ “Неофит Рилски” ще приеме общо 3054 студенти- 2779 редовно и 275 задочно обучение, съгласно решение на Министерския съвет от 19 май.

Кандидат-студентите е необходимо да подадат комплект документи за кандидатстване, който се закупува от книжарницата на ВУЗ-а, както и копие и оригинал на дипломата за завършено средно образование и лична карта.

Първите изпити по физическо възпитание, рисуване и български танцов и музикален фолклор са насрочени за 10 юли. Два дни по-късно е най-масовите изпит по български език, а на 13 юли е тестът по география и препитванията по биология, физика и химия. Изпитите по чужди езици ще се проведат на 14, а изпитът по история -на 16 юли, допълниха от ВУЗ-а.

Източник: Дарик Благоевград
Снимки: BLagoevGrad.EU, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: