В благоевградското село Церово е въведен воден режим

В благоевградското село Церово е въведен воден режим. Пред Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин директорът на ВиК Божидар Спасов посочи, че причините за въвеждането на режима са комплексни. На първо място е използването на питейна вода за поливни нужди, тъй като се е оказало, че количеството на водата е намаляло значително. За този проблем Спасов алармира още преди седмици.

В същото време са възникнали и няколко аварии, една след друга. „Всичко това доведе до въвеждането на воден режим в село Церово. Самият режим се състои в това, че водата се спира през нощта, а през деня тече безпроблемно. Целта е резервоарът да се напълни”, посочи директорът на ВиК и допълни, че за момента не са постъпвали оплаквания от страна на жителите на селото.

Що се отнася до ситуацията по отношение на водното количество в останалите населени места от общината, Спасов каза, че няма опасност от въвеждането на режим. „Надявам се, благодарение на падналите дъждове, хората да спрат да поливат градините си с питейна вода, за да не се наложи въвеждането на режим и в останалите села. За сега подобна опасност в самия Благоевград няма”, каза Спасов.

Източник: Радио Фокус

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: