Български, гръцки и румънски полицаи ще охраняват Банско

Директорът на РУ на МВР в Банско Валери Вълчев получи отлична оценка за работата на служителите на реда през изминалия активен зимен сезон в Банско, при провеждането на спортни състезания и прояви от страна на общинските съветници в Банско.

Днес на заседание на местния парламент в курортната община съветниците приеха единодушно плана за работа по посрещане на туристи и гости по време на двата старта от световната купа по ски, посрещането на принца на Монако Алберт и най-скорошните прояви около студентския празник утре, информира E-79 News.

С оглед осигуряване на обществен ред безопасност и сигурност и за да бъде Банско сигурно място за туристи, гости и жители, ще бъдат допълнително командировани повече от 30 български полицаи, допълнително гръцки и румънски. Ще има ски патрули на пистите, които ще бъдат смесени – с български, гръцки и румънски полицай.

За да се предотвратят набезите на джебчии и гастролиращи лица, извършващи кражби от хотелски стаи, за първи път от идния туристически сезон в Банско ще има командировани и цивилни оперативни работници, които ще бъдат разположени в хотели в града и ще следят за опазване на имуществото на български и чужди туристи. През изминалата година, съобщи Валери Вълчев, няма извършени тежки криминални престъпления на територията на община Банско, няма и загинали при ПТП. Добрата работа на органите на реда в курортния град бе отбелязана и от кметът на община Добринище Китан Галчев. Той съобщи, че след въведените приемни на началника на РУ на МВР Валери Вълчев в малкия град и полицейските екипи в тъмната част на денонощието са намалили значително както сигналите за нарушение на обществения ред, така и пътните инциденти.

И през този зимен сезон в Банско ще има открита телефонна линия, предназначена за гражданите на Великобритания, които ще могат да ползват лицензирани преводачи и пряка връзка с посолството на Великобритания у нас.

Доказано ефективна се оказа съвместната работа на гръцките и българските полицаи в Банско през миналия сезон. Доказателството е, че гръцките туристи показват необходимият респект и същевременно получават нужната защита при пребиваването си в курорта.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: