Мобилните услуги поевтиняват

Услугите на мобилните оператори поевтиняват. Скоро разговорите между абонати на различни мрежи ще се таксуват по-ниско. С колко ще стане ясно в края на септември. Дотогава комисията за регулиране на съобщенията ще е готова с анализа си как могат да бъдат коригирани тарифите.

Дотогава обаче по-голямата част от хората ще продължат да ползват услугите поне на два мобилни оператора. Защото излизало по-изгодно.

С два телефона съм. Иначе много високи сметки излизат и ми е по-изгодно да плащам 15 лева на единия и 10 на другия, отколкото да плащам 50 лева само на един”, каза Йорданка Соколова, потребител.

Цените за свързване в отделните мрежи у нас са над средните за Европа, признават от комисията регулатор.

И все пак твърдението, че в България е най-скъпо е спекулация, казва председателят на комисията. Той отречи твърденията, че сме заплашени от санкции от ЕК заради високи цени между отделните оператори.

„В никакъв случай не са най-високите – зад нас са Словакия, Чехия, Германия, Италия, Норвегия, Ирландия и Люксембург, а по-рано бяхме на последно място с най-високи цени”, отбеляза Веселин Божков, председател на КРС.

За единия от мобилните оператори на пазара цените трябва да вървят надолу.

„Искането ни е от началото на следващата година цената да бъде 7 стотинки, към 2014 г. тази цена да достигне до 2 стотинки”, каза Емил Рангелов, мениджър “Регулация и конкуренция” на мобилен оператор.

От втория мобилен оператор пък коментираха, че в България цените за свързване в отделните мрежи са намалени с 50 % за период от две години.

И настояват всяко последващо регулиране да е съобразено с високото ниво на конкуренция. А от третия оператор лаконично обясниха, че ако комисията определи нови по-ниски цени те ще се съобразят с тях.

Източник: БТВ

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: