Над 200 играчи на турнира по футбол на ПП ГЕРБ-Благоевград

„Здрав дух в здраво тяло” – под това мото стартира двудневния футболен турнир, организиран от ПП ГЕРБ, в който се състезават 20 отбора. В отборът на „ГЕРБ Национали” ритат кандидатите за общински съветници Йордан Андонов, Йордан Миленков, Светлин Бонев и Юрий Воев, а капитанската лента е привилегия на кандидат-кмета д-р Атанас Камбитов, който играе с номер 9 – знакът на футболната легенда от Благоевград Димитър Бербатов. Майката на българския талант Маргарита Бербатова също беше на скамейките, за да подкрепя отбора на ГЕРБ.

„Радвам се и благодаря, че толкова много хора подкрепиха инициативата ни. Това означава едно – спортът има традиции в Благоевград! Спортът е здраве, дисциплина, начин на живот.

Той е и политика, уникална политика, която не разделя, а обединява. И както в спорта побеждава най-добрия, така ние ще победим опонентите, но с феърплей.”, коментира кандидатът за кмет д-р Атанас Камбитов.

Кандидатът за общински съветник Светлин Бонев, бивш футболен състезател, подчерта правилната посока в политиката на правителството по отношение на спорта и заяви: „За всички е видно, че правителството помага на спорта – скорошен пример е изграждането на новата зала в София, а в Благоевград до броени дни стартира реконструкцията на лекоатлетическата писта в Спортния интернат по проект на МФВС. Това са все инициативи, които ще спомогнат за развитието на спорта в нашия град и България като цяло.”

В първия си мач, „ГЕРБ Национален” направи реми с отбора на Рилци. Срещите са с продължителност половин час, играе се на принципа всеки срещу всеки, като състава на отборите е 5+1 състезатели. На терена има професионални съдийски екипи, които ще свирят мачовете до финала на турнира, който приключва в неделя на обяд.

Снимки: ГЕРБ

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: