2103-ма са първокурсниците записали се в Югозападен университет „Неофит Рилски”

2103- ма са първокурсниците, записали се в Югозападен университет „Неофит Рилски” след приключването на I и II класиране. “Близо 80% от план-приема за новата учебна година е реализиран”, заяви заместник-ректорът доц. Траян Попкочев.

От днес започна и приемът на документи за записване на кандидатите, приети на III класиране.
На този етап кандидатстудентската кампания върви добре, заяви доц. Попкочев. 487 са новокласираните кандидати. Съгласно правилника за приемане на студенти, след III класиране за незаетите места ще има и IV частично класиране.

На 3 септември ще се проведе и допълнителен конкурсен изпит за специалностите “Педагогика на обучението по физика и математика,”Педагогика на обучението по математика и информатика”, “Педагогика на обучението по български и чужд език”, “Педагогика на обучението по физика и химия” и някои от специалностите в областта на изкуствата.
Приемат се и заявления от вече подали в университета документи кандидат-студенти за включването в състезателните картони на някои специалности. За целта кандидатите трябва да имат резултати от държавни зрелостни изпити, необходими за образуване на бал по съответните специалности.

Източник: www.Е-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

1 коментар

  1. А някой знае ли миналата година колко бяха приетите? Сега + или – са в сравнение с миналата година?

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: