Кметът предлага прекратяване на концесията на ГУМ в Благоевград

Кметът Костадин Паскалев предлага на местния парламент прекратяване на концесията на ГУМ в Благоевград.

Становището на градоначалника е подкрепено с подробен доклад за мотивите, с решенията на Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд. До това се стигна след като конкурсната комисия отстрани и последния участник, кандидат да стопанисва някогашната гордост на областния център- “Макиз” ООД. Дружеството бе отстранено, заради неизрядна документация.

Фирмата не успя да представи в офертата си разрешителни за търговска дейност, списък на лицата, които ще отговарят за качеството на изпълнение на концесионния договор, както легализиран превод на български език на приложения сертификат от посочения за подизпълнител “Етиком”ООД. Процедурата за отдаване на концесия на сградата на ГУМ стартира през март 2009 г. В нея участваха шест фирми. Конкурсната комисия отстрани всички кандидати за несъответствие на офертите им с критериите по допустимост. Решението бе обжалвано от фирма “Макиз” ООД пред Комисията за защита от конкуренция, която върна процедурата на етап извършване на подбор с участниците.

Решението бе потвърдено от Върховния административен съд и общинският съвет възобнови конкурса. В крайна сметка „Макиз” ООД отново не успя да представи изрядна документация и процедурата се провали.

GUM02.JPG

Източник: Agencia.bg

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: