Наградиха спортистите на годината на Благоевград

На стилна церемония по връчването на наградите Спортист на годината община Благоевград за пореден път удостои заслужилите с необходимото внимание. Общо 3000 лева награден фонд бяха раздадени на 10-те най-добри спортисти, като победителят прибра 700 лева.

Освен 10-те най-добри, награди получиха и още 20 спортисти от различни клубове с принос за развитието на спорта в Благоевград. Млади таланти от клубове по гимнастика, плуване, ориентиране, триатлон, бокс, таекуон-до, получиха плакети и грамоти.

Спортист номер едно на Благоевград за 2010 г. е Георги Гайдарджиев, който преди броени дни спечели златен медал на дясна ръка в кат. до 55 кг на Световното първенство по канадска борба в град Мескит в Съединените щати. В десетката за най-добри спортисти на Благоевград за 2010 следват Албена Малчева (таекуондо), Тодор Козладеров (таекуон-до), Пламен Кисов (канадска борба), Спас Детелинов ( кик-бокс), вратарят на „Пирин” Благой Макенджиев, Рая Андонова (плуване), Кристина Иванова (ориентиране), Ивайло Урдев (триатлон), Цвета Галунова (шахмат).

Призът в категория най-добър треньор бе присъден на Кирил Богдански от „Армспорт” (Благоевград), който е личен треньор на спортист номер едно Георги Гайдарджиев.

За отбор на годината бе избран хандбалният отбор на „Интер”, а наградата за феърплей заслужи Людмила Гоцева.

За първи път треньорите от всички спортни клубове гласуваха за най-добър журналист и това е Слави Илиев от БНТ. Настроение в програмата преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници внесоха изпълненията на различни танцови формации от Благоевград.

obshtina_blagoevgrad2.jpg

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: