Смениха дежурните на ЖП гара Благоевград със стачкоизменници

Стачката в железниците в Благоевград започна с локаут, като началник гара и ръководител движение за днес бяха сложени да дежурят служители, които са против стачката, съобщи БГНЕС.

Тази информация е неофициална. За смяната информацията даде Костадин Мадолев от Националния стачен комитет към КНСБ. Според него стачка има, но в Благоевград тя не може да бъде усетена, тъй като управлението е в Дупница, а тук на смяна са само 5 служители. Всички те категорично отказаха да говорят пред медиите, репортерите тази сутрин на гара Благоевград бяха повече от пътниците.

В 7.55 ч. пристигна пътническият влак от Дупница до Благоевград, от който слязоха 10-на пътници. Машинистът откачи локомотива, след което с маневра отиде от другата страна на единствения вагон, за да потегли към Дупница в 12.30 на обяд. По това дали той ще тръгне на обяд или не, ще се разбере има ли в Благоевград стачка или не.

В 8 часа ръководител движение даде зелен семафор на товарна композиция, която тръгна към София. Докъде ще стигне, никой не знае.

На гара Благоевград само петима дойдоха да се информират дали ще има влакове през деня, но нищо не разбраха. На гара Благоевград към 7.50 ч. пристигнаха петима полицаи, екипирани с каски, бронежилетки и щитове. Съвсем обяснимо, те не пожелаха да коментират за какво са тук. /БГНЕС

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: