Обявиха нов конкурс за шеф на ДАИ

Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” обяви нов конкурс за началник на областен отдел “Контролна дейност – ДАИ” в Благоевград. Кандидатите за ръководната длъжност трябва да подадат документи до 25 ноември. Минималните изисквания, на които трябва да отговарят канидат-началниците, са образователна степен бакалавър и 5-годишен професионален опит.

Конкурсът ще се проведе на два етапа – решаване на тест и интервю. Списъците на допуснатите до участие в конкурса кандидати и ще бъдат представени в административната сграда на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” в София, където ще се проведе и самият конкурс. Минималната определена заплата за длъжността е 363 лв.

Конкурси за началници на регионалните отдели на ДАИ бяха обявени във всички областни структури на агенцията в началото на тази година. След приетите на 15 декември 2009 г. структурни промени в правилника на изпълнителната агенция броят на дирекциите бе намален от 33 на 4, а досегашните регионални дирекции се преобразуваха в областни отдели “Контролна дейност на ДАИ”.

Кандидатите да оглавят благоевградския отдел бяха четирима, сред които бе и общинският съветник от ГЕРБ Йордан Андонов. Той обаче отпадна на първия етап – решаване на тест, а на интервюто се явиха тогавашният временно изпълняващ длъжността началник Асен Костурков и Георги Ангелски.

Месец по-късно Костурков бе уволнен и на негово място до провеждането на конкурс бе назначен Георги Календерски. През юни заради конфликт на интереси и уличаване в корупционни схеми, от временния ръководен пост бе свален и Календерски, като в неговия стол седна Бойко Ханджийски.

Шефската длъжност оваканти дългогодишният началник Иван Василев, който излезе в пенсия.

photo_verybig_618193.jpg

Източник: Дарик Благоевград
Снимка: Дарик – Благоевград, Елина Христова

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: