Таксиметровият бизнес в Благоевград замря през летния сезон

Таксиметровият бизнес в Благоевград замира. В разгара на летния сезон такситата са празни. Шофьорите стоят на пиацата поне по 10 часа дневно, за да припечелят някой лев. Клиенти обаче липсват. „Никаква работа няма. Просто така сме си излезли на седянка тука,” каза един от шофьорите. „В Благоевград е много зле. Не сме курортен град и изобщо нямаме клиенти,” допълни друг.

По време на летния сезон работата на таксиметровите превозвачи в Благоевград драстично намалява. В последните две години обаче положението в бранша е изключително тежко. „Такова нещо никога не е имало. Тази криза ще ни довърши нашия бранш. Всеки ден хората се отказват. Не е професия, с която можеш да изхранваш семейство, но не е и това, което беше. Постепенно нашият бранш ще се закрие,” оплака се Радко Димитров.

Поредното поскъпване на горивата не изненада таксиметровите шофьори в Благоевград. Повечето от тях смятат, че то не е случайно. Готови са отново да излязат на протест.

Източник: E-79.com

Снимки: Blagoevgrad.eu, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

2 КОМЕНТАРИ

  1. Много се радвам! То се знае кои висят по пиаците.. “Динамик”, “ОК” и “Ден и нощ”… нека още да завишат цените, хич никой да не се качи на тях! Аз ползвам “Мега шанс”!

  2. E hajde s tiq reklami de!
    kato iska6 polzvaj si gi no ne nalagaj mnenieto si na drugite!

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: