Златарско ателие бе обрано тази сутрин в Благоевград

Златарско ателие бе обрано тази сутрин в Благоевград. В 10 часа в магазина на паркинга зад ГУМ в центъра на Благоевград нахлули четирима маскирани, въоръжени с пистолети. Това е станало точно в момента, когато двамата собственици съпрузи изваждали от касата накитите. Грабнали ги, качили се на паркиран на 5 метра автомобил и избягали.

Мъжът, собственик на ателието, е транспортиран в Спешния център, след като е бил ударен от нападателите. Дежурните медици обработват раните му на главата. В момента карето от улици – “Васил Мечкуевски“, “Пере Тошев“, “Д-р Христо Татарчев“ и “Петко Д. Петков“, са блокирани от полиция.

Следователи разпитват собствениците на обраното ателие. Уточнява се и количеството злато, откраднато от маскираните бандити.

По последна информация от собственика на ателието Атанас Новоселски, обирджиите са били трима, двама влезли вътре, третият пазел на вратата, а най-вероятно в автомобила имало четвърти човек – шофьор, който стоял в автомобила с работещ двигател.

След като тримата, извършили грабежа, се качили в автомобила, той потеглил веднага и се измъкнал от полицейската блокада. Съпругата на пострадалия при нахлуването на двамата маскирани и въоръжени натиснала паник-бутона. По нейна информация грабителите се задържали в ателието към 3 минути, но на подадения сигнал не се отзовал никой по време на обира.

Златото на двамата съпрузи не е застраховано. Пострадалият собственик е настанен в отделението по неврохирургия на МБАЛ-Благоевград, няма опасност за живота му.

Стойността на откраднатите златни накити е в процес на изясняване. Предприети са заградителни и издирвателин действия за установяване на извършителите. По случая е образувано полицейско дознание.

police14z.jpg

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: