Започнаха строително-монтажните работи по рехабилитация на туристическите маршрути в Национален парк „Пирин”

Започнаха строително-монтажните работи по рехабилитация на туристическите маршрути в Национален парк „Пирин”. Церемонията се състоя пред сградата на Посетителския информационен център на Национален парк „Пирин” в гр. Банско. На нея присъстваха и инж. Мартин Лазаров – ръководител на проекта, представители на фирмата-изпълнител на дейността, на държавната администрация, местната власт, неправителствени организации и медии. Отслужен беше водосвет.

Предвидените дейности по рехабилитация на туристическите маршрути са: поставяне на дървени скари на места с подпочвена вода и силно ерозирали участъци, почистване на маршрутите и поставяне на табели за насочване преминаването извън увредените участъци от регламентираните пътеки и маршрути, затваряне на дублиращи пътеки и оставяне само на една основна.

С цел осигуряване на безопасен достъп на туристите, посещаващи територията на парка, ще бъдат монтирани дървени пешеходни мостчета за преминаването на поточета и реки, а по дължината на пътеките се предвижда поставянето на дървени маркировъчни колове и указателни табели.

В изпълнение на дейността ще бъде обновен и подходът към най-старото иглолистно дърво в България – Байкушевата мура.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: