Върнаха старите мерки за безопасност на пазара в Благоевград

Върнаха старите мерки срещу коронавируса от пролетта на кооперативния пазар в Благоевград. Движението на хората отново става еднопосочно. Служители от общината контролират спазването на противоепидемичните мерки. Всички търговци са задължени да са с лични предпазни средства и да извършват дезинфекция на местата, където продават стоката. Клиентите също трябва да са маски и да са спазват дистанция докато пазаруват, предава БНТ.

“Някои си носят и ръкавици, някои не носят. Маски виждате, ръкавици. Поне от наша гледна точка всичко е нормално”, каза търговец.Една от препоръките за безопасност е и зеленчуците и плодовете да са на разстояние от хората.

Търговци казаха, че предупреждават клиентите да не се трупат пред търговските маси.

Разстояние между масите със стока е метър и половина, а между самите търговци минимум 2 метра. От Общинската фирма “Пазари” казаха, че ще следят стриктно за спазването на мерките.

Районната прокуратура в Благоевград започва проверки за спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти, обществените места и транспорта. Те ще се извършват лично от прокурорите, съвместно с представителите на контролните органи.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: