В Перник отчитат изпълнението на дейностите по проекта „Възстановяване на изоставени индустриални зони” – ReTInA


Днес от 10:00 ч. в Конферентната зала, Дворец на културата в Перник ще се състои пресконференция за отчитане изпълнението на дейностите по проекта „Възстановяване на изоставени индустриални зони” – ReTInA и Откриването на Изложба „Добри практики от градски регенерации в Европа”, информираха от пресцентъра на общината.
Община Перник изпълнява проект „Възстановяване на изоставени индустриални зони – ReTinA” по Програма за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2007-2013 година по цел „Европейско териториално сътрудничество”, която е съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие /ЕФРР/.
Програмата предвижда подкрепа от Европейската общност за региони в 16 страни-членки, страни кандидатки, потенциални кондидатки и трети страни.

Общата стратегическа цел на тази програма е да подобри „процеса на териториална, икономическа и социална интеграция и да съдейства за сближаване, устойчивостта и конкурентоспособността” чрез развитието на транснационални партньорства.
От 19 до 20 септември 2011 г. в град Перник ще се проведе транснационална среща на партньорите от:
Унгария – Община Чепел – район на Будапеща
Италия – община Ферара
Италия – Център за регионално развитие
Словения – Университет „Марибор”
Словакия – община Кошице
Гърпция – община Комотини
Румъния – община Иаш
Ръмъния – община Галати
България – община Перник
На нея ще бъдат представени и обсъдени Мастер план и План за възстановяване на традиционни индустриални зони в Югоизточна Евпора.
В рамките на престоя в гр. Перник ще бъде посетена Индустриална зона „Стомана”с цел обмяна на опит и знания. Ще бъдат проведени и Заседание на Управителния комитет и Заседание на координационната група.
Стартът на партньорската среща ще бъде даден днес от 10 ч. в Конферентната зала, Дворец на културата, Перник с Пресконференция за отчитане на изпълнението на дейностите по проекта и Откриването на Изложба „Добри практики от градски регенерации в Европа”.

                                                                                                                              Снимка: Перник Инфо

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: