Таксиметрови шофьори от Благоевград отказват да возят пациенти с COVID-19

Таксиметрови шофьори от Благоевград се притесняват от предложението да бъдат използвани в борбата с пандемията, след като от Министерството на образованието стартираха преговори с представители от бранша.

„Като гледам линейките как ходя, когато е за COVID, те са като роботи – с костюми. Ние как ще можем да се предпазваме? Просто не ни е възможно да работим с такава екипировка. Не ме е страх за мен, а, че мога да го занеса вкъщи“, казва Крум Руйков пред БНТ.

През изминалите седмици на показ излезе поредният проблем в здравната система – липсата на достатъчно спешни екипи. Това наложи включването на военна техника и автомобили на МВР, които също да превозват пациенти, за да се облекчи работата на парамедиците. Но дори така нуждата от спешна помощ остава необезпечена.

Таксиметровите компании обявиха през миналата седмица, че ще се опитат да осигурят известен процент от своите коли за превозване на заразени с коронавирус, но все още не е ясно колко от водачите биха се подложили на този риск.

Ако цените на услугите не се повишат, таксиметровите фирми ще поискат от общината в Благоевград облекчения от данъците, които плащат в момента.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: