Филипините приветстваха 7-милиардният жител на планетата

Филипините приветстваха най-новата жителка на планетата, с която светът вече има 7 милиарда жители, при появата й в претъпкана правителствена болница.

Даника Май Камачо беше родена преди полунощ в неделя в манилската болница Жозе Фабела. Тя тежи 2,5 кг и раждането й премина под засилено влияние от страна на медиите. Майка й Камиле Далура, заяви, че “не може да повярва”, че с дъщеря й човечеството достига 7 милиарда души.

Това е второто дете на Далура и партньора й Флоранте Камачо, който стоеше тихо в ъгъла, облечен в бяла престилка, докато медиите се трупаха около дъщеря му.

Представителите на ООН във Филипините подариха малка торта на детето и родителите му, а местни благотворителни организации обещаха стипендии за обучението й и помощ за родителите, за да могат да открият собствен магазин.

На събитието присъстваше и 12-годишния Лориз Мае Гевара, който беше обявен за 6-милиардния жител на планетата през 1999 и сега е в шести клас. Детето е едно от няколко в страни по света, които са обявени за символичният седеммилиарден жител на планетата. Очакваше се Даника да се роди точно в полунощ, но тя подрани с 2 минути.

Източник: БГНЕС

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: