Нови правила ще пресекат измамите с шофьорски курсове

Законодателните промени, касаещи начините за обучение на кандидат-шофьорите, облагодетелстват само избрани в бранша, твърдят представители на автомобилните школи . Те заплашват с протести, ако премиерът Бойко Борисов откаже да ги приеме и да изслуша техните възражения.

„По един или друг начин това, което твърдят така наречените самопровъзгласили се браншовици. Например – те казват, че са представители на автошколите. Нека да го докажат нека да убедят обществото”, заяви пред NOVA Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

„Твърди се, че проектите за изменение на закона са правени в една тъмна стаичка. Оказа се, че от петимата твърдящи, че има тъмна договорка – трима от тях са присъствали на разглеждането на този проект за промени”, посочва Георгиев.

Според противниците на законовите промени целта е да се пометат част от работещите в бранша. Според Георгиев години наред „Автомобилна администрация” е поощрявала създаването на така наречения „сив сектор”. Така в бранша са влезли хора, неподлежащи на регулация – нещо, което с новите правила ще бъде регламентирано.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: