Над 2700 кандидат-студенти се явиха на днешния изпит по български език

“Добрата дума, която забравяме в кризата” е темата на есето, което ще пишат кандидат-студентите на днешния изпит по български език в Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Това съобщи зам.ректорът доц. Траян Попкочев.

На днешното препитване се явяват 2770 кандидата.

Тази година в университета са подадени 6760 заявления за явяване на кандидатстудентски изпити. Най-много заявления са подадени за изпита по български език-2587, на второ място се нарежда изпитът по история-850 кандидати, следва география-538. По 240 заявления са подадени за изпитите по английски език и комплексния изпит по физическо възпитание, за изпита по кинезитерапия са подадени 150 заявления. През новата учебна 2010/2011година ЮЗУ ще приеме 86 души – „професионален бакалавър” и 2992-бакалавар, освен това университетът ще приеме и 256 магистри.

Тази година най-голяма е конкуренцията при специалността „Връзки с обществеността”–задочно-там за едно място ще се борят 50 кандидати. При „Публична администрация”-задочно обучение ще се състезават по 40 души за място в университета. При задочното обучение тази година конкуренцията е в пъти по-силна отколкото редовното обучение, обясни Попкочев. От университета обясниха, че причината затова е желанието на кандидат-студентите да запазят работните си места и едновременно с това да посещават и лекции в университета.

studenti.jpg

Източник: Радио Фокус

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: