Удължиха работното време на заведенията в Благоевград

Кризисният щаб на община Благоевград проведе заседание днес в зала „22 септември“.
Вр.и.д кмет и заместник-кметът по икономика на община Благоевград, Ясен Попвасилев, откри заседанието. По време на заседанието, което продължи до 16:20 часа са набелязани конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка в страната.

Директорът на МБАЛ- Благоевград, д-р Огнян Митев, съобщи за разкритите 101 легла за лежащо болни с коронавирус, които са запълнени с пациенти. Той обяви, че предстои разкриване на още легла в болницата, поради тази причина д-р Митев напусна заседанието спешно, за да предприеме действия по организацията. Очаква се да бъдат разкрити нови около 30 легла. Д-р Петър Георгиев съобщи, че в Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания има разкрити 15 легла за лечение на коронавирусна инфекция.

На заседанието присъстваха зам.-председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград, Васил Димитров и Радослав Митрев. Собственици на ресторанти и кафенета в Благоевград инициираха подписка за удължаване на работното време на заведенията до 23:00ч. След обсъждане на искането, бе проведено гласуване и Кризисният щаб взе решение работното време да бъде до 23:00 часа.

При стриктно спазване на разпоредбите за отстоянието между облегалките на столовете да бъде 1,5 метра, както и физическо отстраняване на маси с осигуряване на пространство за клиентите. Работното време на заведенията за хранене и питейните заведения се ограничава до 23:00 часа, като доставката на храни може да се извършва извън това време.

Община Благоевград апелира: Спазвайте стриктно разпоредбите на Министерство на здравеопазването, пазете вас и вашите близки!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

2 КОМЕНТАРИ

  1. Всички на кестреме , а тия на ебем страна !!! Що е маке се е юнак !!! Акъл – море , глава – кофа и в нея патки плуват !!! Просто не знам какво още да напиша за това решение на отговорната комисия ! Тежко и горко Ви скъпи съграждани!

  2. Поздравления за бранша – показват отговорност.

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: