Гуарана – Малък Плод с Мощно Действие!

Гуарана се нарича малко растение, чиято родна страна е Бразилия. Смята се, че е използвано от много години от племената около река Амазонка, поради благоприятните му ефекти за тялото. Именно затова става известно и в нашето съвремие. В допълнение на това, плодовете на гуарана имат и интересен външен вид – имат бяла основа и малка черна точка, което наподобява око.

Именно от плодовете се извлича и естествения екстракт от гуарана, който днес бива добавян към най-вече разнообразни напитки или био-козметични средства. Едно от тях са и набиращите популярност био-капсули с форма за благоприятстване на мъжкото удоволствие в леглото Max Roar. Освен това екстрактът от гуарана често се среща и под формата на прах, който може да добавите към протеинов шейк или чай.

А сега нека да се запознаем със здравословните ползи от гуарана, които бихте могли да усетите!

 • Дава Енергия
  Подобно на кафето и зеления чай, екстрактът от гуарана е богат на кофеин. Вече може да се досетите откъде идва мощния енергиен приток, когато пиете напитка с такъв екстракт! Всъщност растението е много по-богата на кофеин от кафето – едно плодче от гуарана съдържа от 4 до 6 пъти повече кофеин отколкото кафяното зърно. В допълнение на това кофеинът оказва и добро влияние върху фокуса и мозъчната дейност. Така че – ако Ви е писнало от кафе, то може да пробвате с малко гуарана – обикновено на прах.
 • Мощен Антиоксидант
  Именно наличието на кофеин прави гуараната мощен антиоксидант. Именно заради това тя може да подсили възможностите на организма да се справи с оксидативния стрес. Но макар и да е главния виновник за добрите антисокдидантни свойства на гуараната, тя съдържа още елементи, като теобромин, танини, сапонини и катехини. Те също влияят върху антиоксидантните способности и предпазват тялото от вредите на свободните радикали и вредните елементи.
 • Благоприятства Процесите по Горене на Мазнини
  Затлъстяването и наднорменото тегло са проблеми, на които не бива да се оставяме. Рискът за появата на по-сериозни заболявания, като диабет или инфаркт се увеличава значително с по-високите стойности на кантара. Заради това е добре да намерим начини, по които да засилим метаболизма и правилната преработка на вещества. А гуараната ни дава именно тази възможност. Тя подпомага забързването на метаболитните процеси, така че да горите повече калории до 12 часа от приема на екстракта.
 • Подпомага Функциите на Половата Система
  Смята се, че гуараната подпомага функциите на половата система при мъжете, като успява да балансира хормоните и да даде повече енергия и жизненост. Това от своя страна влияе и върху либидото и желанието за повече интимност. А най-доброто от всичко е, че това става по съвсем естествен начин. На това разчита и био-формулата на Max Roar. Екстракт от гуарана, в комбинация с магнезий и L-аргинин подпомагат интимните възможности на мъжете и ги карат да се чувстват по-силни, мощни и издръжливи в леглото
 • Има Антибактериално Действие

Гуарата е известна и със своето антибактериално действие – благодарение на състава ѝ, тя може да поразява вредни бактерии. Една от тях е е.коли, която обикновено живее в червата на хората и животните. Тя има хиляди разновидности, които в повечето случаи са безопасни. Но ако попадне на неправилно място в човешкото тяло, то това може да доведе до някои по-сериозни последици. Гуараната се грижи това да не се случва и предпазва организма, като благоприятства имунитета му към подобни бактерии.

Фокусирайте Се Върху Здравословния Начин на Живот!

Полезните свойства на гуараната ни доказват само, че природата има всичко, от което се нуждаем. Естествените решения винаги се отразяват положително върху тялото, дори и да отнемат повече време. Затова съветваме да изберете плодовете и зеленчуците, пред пицата и бургерите. Първите могат да доставят на тялото нужните витамини и минерали, за разлика от вторите – дори и да са вкусни, те представляват просто едни „празни“ калории, с които залъгвате тялото си!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: