Граждани се обявиха срещу маските на открито

С лозунги и викове “Искам да дишам” и оставка, неколцина граждани излязоха на протест пред здравното министерство тази сутрин, предаде БГНЕС. Хората се обявиха срещу новата заповед на министър проф. Костадин Ангелов за носенето на маски на открито. Жена с мегафон заяви, че няма да си сложи маска на открито както на себе си, така и на членовете от семейството си. Тя каза, че не вярва на крадци и лъжци и им иска оставката. Според нея маската спира притока на кислород до мозъка и това убива органите ни.

Протестиращите изгоряха и няколко маски пред сградата и казаха, че вирусът са управляващите. Недоволните дадоха ден на здравния министър да отмени, по техни думи, абсурдната заповед.

Според Настимир Ананиев, заповедта на министъра е незаконна и е написана с цел да се забранят антиправителствените протести, продължаващи над 100 дни.

“Маската от нищо не може да ни предпази, може да предпази здравите от болните, които обаче трябва да си стоят у дома. Да не говорим, че са много вредни, те са развъдници на микроби”, заяви Калина Александрова. Тя не може да си обясни защо са се уплашили толкова хората, но го отдава на пропагандата от месеци и престъпното поведение от страна на правителството, което не се интересува от психическото здраве на хората. Александрова не вярва, че тази мярка ще намали с 30% броя на заразените и каза, ще трябва да се пазят здравите от болните, а не здравите от здравите.

Попитана дали не се страхува от глобата, тя каза, че няма причина затова. “Няма какво да се притеснявам аз, те да се притесняват, че лъжат хората. В момента се използва една страшна дума – пандемия, която означава не брой на заболели в дадена страна, а разпространение на заболяването в много страни”, коментира тя.

Александрова попита защо не се говори за другите заболявания, от които умират много повече хора. Тя поиска реални решения.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: