Единият от т.нар. братя Галеви е починал във вилата си в дупнишко село

Проверяват се обстоятелствата, при които единият от братята Галеви – Ангел Христов, издирван от Интерпол, е влязъл в България и не е бил задържан.

Това стана ясно, след като бе съобщено, че Христов е починал във вилата си в дупнишкото село Ресилово.

Пламен Галев и Ангел Христов напуснаха България през 2012 година, преди окончателното потвърждаване присъдите им от по 5 и 7 години за участие и ръководене на организирана престъпна група за изнудване.

Ангел Христов трябваше да бъде погребан днес в Дупница, но впоследствие стана ясно, че погребението му е отложено.

Версиите как Ангел Христов е влязъл в България и откъде е пристигнал са най-различни. Едната е, че присъдата от 5 години, която получи за участие в организирана престъпна група и рекет, е с изтекла давност – минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влязъл с фалшив паспорт.

Ангел Христов и Пламен Галев са бивши барети. В самото Ресилово, където живее съпругата му Радмила, която има клуб по художествена гимнастика, до късно снощи не вярваха, че Христов се прибрал и че е починал от инфаркт, всички го помнят като много здрав физически.

МВР извършва проверка във връзка с информациите, че Ангел Христов се е завърнал у нас и е починал. От свои източници БНР научи, че до момента няма регистрирано влизане на територията на България с неговата самоличност. Ангел Христов и Пламен Галев избягаха преди години, когато бяха осъдени.

Към момента няма яснота как точно се е прибрал у нас Ангел Христов и защо не е засечен от Гранична полиция.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: